Novinky

Novorodenecké oddelenie krompašskej nemocnice má vďaka NADÁCII AGEL nové vybavenie v hodnote 600 eur

Novorodenecké oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy si vďaka NADÁCII AGEL zabezpečilo nové vybavenie v hodnote 600 eur. Vďaka finančnému príspevku bola zakúpená lampa k počítaču, vyhrievacia poduška pod novorodenca a ďalšie užitočné pomôcky k zlepšeniu poskytovania zdravotnej starostlivosti a zútulneniu prostredia oddelenia.

Nadácia AGEL prispela novorodeneckému oddeleniu krompašskej nemocnice finančnou čiastkou. „Veľmi pekne ďakujeme NADÁCII AGEL, ktorá nám prispela na zakúpenie nového užitočného príslušenstva. Momentálne sa na oddelení tešíme z piatich lámp k počítaču a z dvoch vyhrievacích podušiek pod novorodenca. Naše oddelenie zútulňuje aj nová tapeta na celej stene, ktorá tematicky zobrazuje tváričky bábätiek,“ hovorí vedúca sestra novorodeneckého oddelenia krompašskej nemocnice, Mgr. Klaudia Tatarková.

Okrem už spomenutého vybavenia bolo na novorodenecké oddelenie zakúpené aj rádio s hudobnými CD. „Hudba pomáha najmä bábätkám na našom oddelení, ktoré sú v inkubátore. Detské ušká vnímajú okolité zvuky už v siedmom mesiaci v mamičkinom brušku. Sluch patrí k zmyslom, ktoré môžeme u novorodencov stimulovať už v období pred narodením. Bábätká príjemná hudba upokojuje, a preto sme radi, že budeme mať pre našich novorodencov na oddelení príjemnú atmosféru,“ dodáva vedúca sestra Mgr. Klaudia Tatarková.

„Veľa našich žiadateľov o pomoc sú rodičia detí so zdravotným znevýhodnením a vďaka podpore našich darcov môžeme obdarovať novorodenecké a detské oddelenia našich zdravotníckych zariadení. Aj tá najmenšia pomoc, ktorá prispeje k zútulneniu prostredia pre bábätká a matky môže byť motiváciou k zlepšeniu zdravotného stavu, táto pomoc je preto pre nás radosťou a potešením“, uviedla riaditeľka NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková.     

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL