Novinky

Vďaka NADÁCII AGEL majú na krompašskom detskom oddelení dva nové prístroje

Detské oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy dostalo od NADÁCIE AGEL dva nové prístroje, ktoré rozšíria možnosti kvalitnejšej diagnostiky a liečby najmenších pacientov a zároveň zvýšia štandard oddelenia. Detské oddelenie v Nemocnici AGEL Krompachy poskytuje zdravotnú starostlivosť detským pacientom zo spádovej oblasti 55 tisíc obyvateľov, každoročne hospitalizuje okolo tisíc detských pacientov.

Prvým prístrojom je infúzna pumpa v cene 1 550 EUR, ide o elektronické zariadenie, ktoré sa používa na presné a časovo stabilné podávanie infúzií, čo má veľký význam na správne dávkovanie lieku, aby sa udržala terapeutická hladina liečiva v krvi. Druhým darovaným prístrojom bol videootoskop v cene 676 EUR, ktorý sa používa na vyšetrenie zvukovodov a ušného bubienka. To má u detí veľký význam, lebo vyšetrenie môže odhaliť skrytý problém, ktorý treba riešiť skôr, ako sa stav zhorší. Je dôležitý aj pri podozrení na cudzie telesá vo zvukovodoch, pri zápaloch stredného ucha, čo je u detí častá diagnóza.

NADÁCIA AGEL pomáha tým, ktorí to najviac potrebujú. Deti sú našou budúcnosťou, podporujeme detské oddelenia zdravotníckych zariadení, pomáhame deťom a rodičom v ťažkých životných situáciách, spolupracujeme s Centrami pre deti a rodiny, v poslednom období pandémie dodávame pre deti rúška a dezinfekčné gély. Aj vďaka daru od spoločnosti NESTLÉ môžeme obdarovať Detské oddelenie Nemocnice AGEL Krompachy, tešíme sa za malých pacientov na tomto oddelení, ktorým tieto prístroje pomôžu,“ uviedla riaditeľka NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková.   

NADÁCIA AGEL je mimovládna nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru. NADÁCIA AGEL pôsobí od roku 2017 aj na Slovensku. Od svojho pôsobenie pomohla 395 žiadateľom a finančná čiastka presiahla 270 000 EUR.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL