Novinky

Vyššia bezpečnosť pre pacientov aj zamestnancov nemocnice. NADÁCIA AGEL financovala nákup chladničky s mrazničkou

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Skalica, člen skupiny AGEL, získalo od NADÁCIE AGEL novú chladničku. O podporu požiadala nemocnica NADÁCIU s cieľom zlepšiť podmienky starostlivosti o najťažšie stavy covid pacientov hospitalizovaných v nemocnici.

NADÁCIA AGEL v rámci projektu „Plníme sny s NADÁCIOU AGEL“ promptne reagovala na požiadavku nemocnice a financovala nákup novej chladničky s mrazničkou pre oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). „Separácia liečiv a pomôcok na fyzikálne chladenie pri vysokých telesných teplotách pre covid pacientov nám umožňuje zvýšiť bezpečnosť zamestnancov aj pacientov na oddelení,“ uviedla vedúca sestra OAIM oddelenia PhDr. Elena Klásková. „Ďakujeme NADÁCII AGEL, veľmi si vážime každú pomoc, ktorá nám pomáha zlepšiť kritickú situáciu v regióne,“ ocenil spoluprácu s nadáciou riaditeľ nemocnice MUDr. Jakub Rybár a doplnil: „Veľká vďaka patrí aj personálu OAIM oddelenia, ktorí popri riešení závažných stavov OAIM pacientov vyvinuli iniciatívu vedúcu k zlepšeniu podmienok starostlivosti o COVID pacientov.“

OAIM zabezpečuje v skalickej nemocnici 24 hodinovú starostlivosť o pacientov v kritickom stave na úseku intenzívnej medicíny, a to prednemocničnú  aj ústavnú zdravotnú starostlivosť, anestéziologickú starostlivosť, konziliárne vyšetrenia a výkony pre všetky pracoviská nemocnice.

„Projekt „Plníme sny s NADÁCIOU AGEL“ pre pacientov sme vyhlásili v roku 2020. Starostlivo zvažujeme každú jednu požiadavku na plnenie snov pre našich pacientov. Oddelenie OAIM z Fakultnej nemocnice s poliklinikou Skalica nám jednu požiadavku zaslalo a v rámci kritickej epidemiologickej situácie v regióne sme sa rozhodli pomôcť,“ uviedla riaditeľka NADÁCIE AGEL  Mgr. Iveta Chreneková a doplnila k činnosti nadácie: „Prostredníctvom charitatívnych projektov podporuje NADÁCIA AGEL hendikepovaných, ľudí v ťažkých životných situáciách, deti, seniorov, pacientov, zamestnancov zdravotníckych zariadení a množstvo ďalších organizácií. Dnes sa nám podarilo splniť tento sen a dodať chladničku s mrazničkou na oddelenie OAIM, ktorá pomôže pacientom tohto oddelenia a zamestnancom.“

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL