Nemocnica AGEL Komárno rozdala pacientom - seniorom balíčky pomoci

Aktuálna pandemická situácia veľmi negatívne postihla najmä seniorov. Okrem hrozby koronavírusu sú „uväznení“ doma, bez možnosti osobného kontaktu s rodinou, priateľmi, podľa ich aktuálneho zdravotné stavu nemajú mnohí ani možnosť si zabezpečiť všetko potrebné. O to horšie, ak sa ocitnú v nemocnici v súvislosti s dlhodobejšími diagnózami. S cieľom pomôcť hospitalizovaným seniorom v sieti zdravotníckych zariadení AGEL prišla NADÁCIA AGEL s originálnym projektom určeným práve pre týchto pacientov. Pripravila 1000 kusov tzv. „Balíčkov pohody“. Je v nich všetko, čo pacient, senior bude potrebovať a nemusí sa trápiť tým, kde a ako si veci zoženie. Prvé balíčky pohody dostali v Nemocnici AGEL Komárno.

Prvé Balíčky pohody dorazili do nemocnice začiatkom tohto týždňa. Dostali sme od NADÁCIE AGEL celkovo sto balíčkov pre našich seniorov.  Balíčky sú skvelým projektom a milým darčekom. Tešia sa nielen všetci obdarovaní, ale aj naši kolegovia z oddelenia, pretože môžu v tejto ťažkej dobe takto milo svojim pacientom pomôcť a prekvapiť ich,“ zhodnotil krásny nápad NADÁCIE AGEL riaditeľ Nemocnice AGEL Komárno Miroslav Jaška.

Tento originálny projekt pre seniorov pripravovala NADÁCIA AGEL od minulého roka. „Zámerom bolo obdarovať seniorov predovšetkým na oddeleniach dlhodobo chorých v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL SK „Balíčkom pohody“, ktorý by slúžil pre potešenie, zvýšenie bezpečnosti a tiež podporu imunity. V zhoršenej epidemiologickej situácii v čase pandémie sme smerovanie našej pomoci pre seniorov urýchlili. NADÁCII AGEL sa podarilo pripravovaný projekt dokončiť  a v krátkom čase doručiť balíčky do deviatich zdravotníckych zariadení na Slovensku,“ uviedla riaditeľka NADÁCIE AGEL Iveta Chreneková.

Balíček pohody obsahuje vitamíny, doplnky výživy, liečivý čaj, ochranné rúško a drobné zdravotnícke pomôcky.  „Rozmýšľali sme, ako byť v čase pandémie nápomocní čo najviac, starostlivo sme tiež zvažovali obsah balíčka a praktické využitie každej jednej maličkosti, ktorú sme do obsahu vložili. Potešili nás tiež prvé fotografie z doručenia balíčkov a z odovzdávania seniorom. Naša pomoc pre tých najzraniteľnejších, pre hendikepovaných, seniorov a deti je v súčasnej dobe pre nás prioritou, veľkou radosťou a tiež našou motiváciou do budúcnosti,“ dodala  Iveta Chreneková.

Celý projekt presiahol hranice Slovenska, v rovnakom čase sa realizuje aj v Českej republike. NADÁCII AGEL s vecnými darmi a financovaním projektu podstatnou mierou pomohli AGEL Lékarny a spoločnosť Perfect Distribution, bez ktorých by nebolo možné tak veľký projekt v Českej a Slovenskej republike pripraviť.

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. Jej poslaním je pomáhať osobám s hendikepom a organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.