Novinky

NADÁCIA AGEL sa i tento rok stala partnerom HELPfestu

Každoročne sa NADÁCIA AGEL pridáva k myšlienke začleňovanie hendikepovaných ľudí do spoločenského diania. Je to jedna z príležitostí, kde sa možno priamo stretnúť s bezbariérovými, športovými a kultúrnymi aktivitami určených pre návštevníkov rôzneho veku. Cieľom HelpFestu, ktorý sa konal na Devíne v sobotu 8.júna, je priblížiť život vozíčkara bežným ľuďom a naopak, pomôcť hendikepovaným so zaradením do verejného života.

HelpFest je akcia, kde môže každý na jeden deň nájsť uvoľnenie, nové priateľstvá alebo cenné rady. Výťažok zo vstupného a dobrovoľných darov predstavuje príspevok určený pre hendikepovaných, vybrané skupiny, občianske združenia a neziskové organizácie určené na pomoc hendikepovaným.

,,Chceme sa podeliť o dobrý pocit, ktorý máme vždy, keď vidíme, že osud slabších, zdravotne postihnutých a starých ľudí nie je verejnosti ľahostajný. Viem, že život chorých ľudí nie je vôbec jednoduchý, častokrát sú odkázaní na pomoc druhých. V mnohých prípadoch je to oveľa zložitejšie a komplikovanejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková z NADÁCIE AGEL.

Veľa vozíčkarov nechodí tam, kam chcú ísť, ale tam, kde môžu ísť. Kde im cestu neskríži  bariéra. Práve festivalový deň plný programu je tým pravým miestom, na ktorom sa vedia každoročne stretnúť všetky generácie.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL