Zdolávanie bežeckej trate sa ponesie v znamení charity

V sobotu 22. júna o 15:00 hod. sa uskutoční nesúťažný beh, ktorý odštartuje na nábreží Dunaja. Okrem bezplatných diagnostických meraní, ktoré zabezpečia zdravotníci z AGEL Clinic počas celej akcie, nebude chýbať ani sprievodný program. Navrhnutá trať má 10 km, keďže však ide o nesúťažný beh, tak sa dá jej dĺžka upraviť podľa schopností a individuálnych preferencií.

NADÁCIA AGEL  sa už niekoľko rokov venuje projektom majúcim za cieľ podporovať mladé a nádejné talenty z celého Slovenska. Zameriava sa na deti, ktoré môžu byť v budúcnosti, napriek zdravotným hendikepom, plnohodnotne začlenené do spoločnosti. Navzdor tomu, že na Slovensku máme množstvo talentovaných detí, často ich predsavzatia a sny stroskotajú pre nedostatok finančných prostriedkov.

Práve tento problém sa snaží aspoň čiastočne vyriešiť podpora nadačnými príspevkami, ktoré sa získavajú na športových podujatiach naprieč celou krajinou. Celý výťažok z nesúťažného, charitatívneho behu bude rozdelený dvom rodinám. Rovnakú polovicu z venovanej finančnej čiastky dostane rodina Tadeáša Wagnera, ako aj rodina Richarda a Viliama Holendových.

Tlačový hovorca

Mgr. Radka Miloševská