Ľudia bez domova a rodiny v núdzi sa stretli pri štedro prestretom stole

NADÁCIA AGEL podporila predvianočnú aktivitu občianskeho združenia Miesto v dome a spoločnými silami pripravili slávnostný obed pre ľudí bez domova a rodiny v núdzi v Leviciach. Miesto pri jednom stole našlo viac ako 70 ľudí.

Nie každý má to šťastie stráviť štedrý večer spoločne so svojimi najbližšími. Na ľudí bez domova a rodiny, ktoré sa ocitli v núdzi, nezabudli zamestnanci občianskeho združenia Miesto v dome a dobrovoľníci, ktorých podporila aj NADÁCIA AGEL  a spoločnými silami pripravili slávnostný obed pre viac ako sedemdesiat ľudí z Levíc.

"Vianoce sú krásne vtedy, keď máte domov a okolo seba ľudí, ktorých máte radi. Lenže nie je málo tých, ktorí takéto miesto nemajú a ich štedrovečerný stôl nebude zaplnený dobrotami," hovorí správkyňa nadácie Ivana Janzová.

Ruku k dielu pridali aj dobrovoľníci, ktorým nie je neľahký osud ľudí bez domova ľahostajný. "Sme nesmierne vďační akejkoľvek podpore. Aj vďaka finančnému príspevku Nadácie Agel sme mohli pre ľudí v núdzi pripraviť obed s tradičnou kapustnicou, rezňom a zemiakovým šalátom. Okrem toho sme pripravili potravinové balíčky, obsahujúce trvanlivé potraviny ako paštéty či konzervy," povedala riaditeľka Miesta v dome Ľubica Prištiaková.

"Pomoc zo strany nadácie bola tohto roku naozaj štedrá, pretože okrem finančnej pomoci zorganizovala aj zbierku šatstva pre bezdomovcov v radoch svojich zamestnancov v Nemocnici Levice. Ďakujeme,“ dodala Prištiaková.

Poslaním NADÁCIE AGEL  je pomáhať osobám s hendikepom a potrebným organizáciám v nadväznosti na zdravotnú a sociálnu sféru.