Zamestnanci zvolenskej nemocnice vyzbierali šatstvo pre miestne komunitné centrum

Zamestnanci zvolenskej nemocnice vyzbierali počas vianočnej zbierky NADÁCIE AGEL pre Komunitné centrum „Romano Jilo" viac ako 200 kilogramov šatstva. Oblečenie pre deti aj dospelých, obuv, posteľná bielizeň a dokonca skrinky či televízor pomôžu a spríjemnia život občanom, ktorí sa prežívajú ťaživú situáciu.

Komunitné centrum ,,Romano Jilo" zriadilo mesto Zvolen a pôsobí v rámci Odboru sociálnych vecí, zdravia a rodiny, pričom je zamerané na poskytovanie sociálnych služieb.

„Poskytujeme sociálne poradenstvo, pomoc pri uplatňovaní práv, pomoc pri príprave na školskú dochádzku, zabezpečujeme preventívne aktivity a záujmové činnosti smerujúce k zmene sociálnych podmienok v danej komunite. Vážime si podporu a pomoc každého charakteru. Všetko, čo nám zamestnanci nemocnice darovali, zužitkujeme," uviedol odborný pracovník komunitného centra Miroslav Kováč pri preberaní zbierky.

Vianočná zbierka šatstva je v poradí treťou zbierkou, ktorú NADÁCIA AGEL zorganizovala v spolupráci s humanitárnymi a charitatívnymi organizáciami na Slovensku. Počas celého novembra sa do nej zapojilo deväť nemocníc, ktorým sa podarilo vyzbierať viac ako jeden a pol tony šatstva a ďalších potrieb.