Novinky

Hendikepované deti si zmerali športové sily vo Valčianskej doline

Zabaviť deti počas letných dní je častokrát náročné. Mnoho hier deti poznajú takmer naspamäť, iné je vyskúšať si ich vo veľkom športovom areáli. O neobvyklé športové zážitky nebola núdza na premiérovom I. ročníku športových hier pre hendikepované deti vo Valčianskej doline

Cieľom projektu bolo pripraviť pre hendikepované deti športové aktivity, ktoré sú im najbližšie a získať ich pre pohyb, zábavu a vzájomné zápolenie. podporná benefícia pre zdravotne znevýhodnené deti.

Príprava I. ročníka športových hier pre hendikepované deti trvala už niekoľko týždňov, podujatie sa uskutočnilo  16. júna vo Valčianskej doline. Brány pre prvých návštevníkov sa začali otvárať ráno o 9:30 hod.. Osoby zdravotne ťažko postihnuté a ich sprievod mali vstup voľný, čakal ich bohatý program v podobe streľby z luku, laserovej biatlonovej strelnice, prekážkovej dráhy pre vozíčkarov, jázd na handbiku a floorballu.

O sprievodný program sa postarali odborníci na canisterapiu a hypoterapiu, sokoliari a motorkári s adrenalínovou motoshow.

,,Zmyslom tohto netradičného športového dňa bolo dať hendikepovaným deťom príležitosť zábavne stráviť čas. Program bol zostavený tak, že samotní malí športovci si vyberali, v ktorých disciplínach si chceli navzájom zmerať sily. Veríme, že tento deň im priniesol mnoho radostí a nezabudnuteľných zážitkov,“ uviedla Ivana Janzová správkyňa NADÁCIE AGEL.   

Zámer zapojiť do športových hier deti so zdravotným znevýhodnením by sa mal odraziť aj budovaním vzájomných väzieb medzi rovesníkmi.  

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL