Novinky

Podali pomocnú ruku ľuďom v núdzi, urobili zbierku

Zamestnanci Nemocnice Zlaté Moravce sa v adventnom čase zapojili do charitatívnej akcie, ktorú organizovala NADÁCIA AGEL. Pre sociálne slabších ľudí zozbierali viac ako 250 kilogramov s oblečenia, obuvi a posteľnej bielizne.

Vyzbierané veci si prevzali zamestnanci nitrianskeho azylového domu pre bezdomovcov, ktorí ich v chladných zimných dňoch rozdávajú ľuďom bez domova. Oblečenie a iné potrebné veci, ktoré v uplynulých týždňoch zhromaždili zamestnanci Nemocnice Zlaté Moravce, počas tohtoročnej zimy pomôžu mnohým ľuďom bez domova v ťažkej životnej a finančnej situácii, ktorí svoje útočisko nájdu v nitrianskom azylovom dome pre bezdomovcov.

„Veľmi ma teší, že aj v dnešných časoch sa vždy nájdu ľudia, ktorí chcú pomáhať a potom je o to krajšie obdarovať. Naša práca má veľký význam, pretože v regiónoch žije mnoho ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Všetky naše nadačné aktivity v spolupráci s nemocnicami budú pokračovať aj v budúcom roku, chystáme sa zaviesť aj nový projekt na podporu talentovaných detí zo sociálne znevýhodnených rodín,“ povedala správkyňa NADÁCIE AGEL Ivana Janzová.  

Charitatívna pomoc bola priamo dovezená sociálnym pracovníkom a zamestnancom azylového domu pre bezdomovcov, ktorí oblečenie a obuv v najbližších týždňoch ďalej rozdistribuujú všetkým žiadateľom o materiálnu pomoc.

 

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL