Novinky

Levická nemocnica sa premiérovo zapojila do zbierky šatstva, vyzbierala viac ako 300 kilogramov šatstva

Nemocnica Levice sa pripojila k druhému ročníku vianočnej charitatívnej pomoci, ktorú NADÁCIA AGEL pravidelne organizuje v desiatich zdravotníckych zariadeniach po celom Slovensku. Do vianočnej zbierky šatstva prispeli zamestnanci nemocnice po prvýkrát a spoločnými silami sa im podarilo vyzbierať viac ako 300 kilogramov šatstva, obuvi, hračiek a školských potrieb.

Zamestnanci levickej nemocnice a ich rodiny prejavili dobrú vôľu a zapojili sa do zbierky šatstva, aby podali pomocnú ruku ľuďom v ťažkej životnej situácii. Odevy pre deti aj dospelých, uteráky, posteľná bielizeň, hračky, športové potreby putovali do miestneho útulku pre bezdomovcov.

,,V miestnom útulku prebývajú nielen bezdomovci, ale väčšinu tvoria ženy so školopovinnými deťmi. Tie sa v núdzi ocitli z rôznych dôvodov. V zmesi problémov, ktoré si nesú na pleciach, prevládajú ekonomicko-sociálne. Veľký podiel na tom, že sa ocitli na pokraji chudoby, je možné pripísať i medziľudským vzťahom.Nevýslovná vďaka patrí zamestnancom nemocnice za ich ochotu a spoločenskú angažovanosť. Sme naozaj veľmi radi, ak sa nájdu ľudia s veľkým srdcom a chuťou podporiť, či už ľudí bez domova, alebo zo sociálne slabších podmienok. Obzvlášť nás teší podaná pomocná ruka matkám s deťmi. Budeme radi, ak spolupráca s nadáciou pretrvá, poprípade ju v budúcnosti rozšírime," uviedla Csilla Szaboová, sociálna pracovníčka z útulku pre bezdomovcov.

Útulok pôsobí v rámci celého levického okresu, odborné činnosti v ňom zastrešujú dve sociálne pracovníčky. V budúcnosti by radi zviditeľnili aktivity, ktoré sa dotýkajú ľudí z okrajových vrstiev v spoločnosti. Podľa ich slov pribúda čoraz viac tých, ktorí sú odkázaní na sociálnu pomoc. Nemocnica Levice už avizuje, že sa do charitatívnej činnosti opätovne zapojí. Zdravotníci veria, že v budúcom roku do vianočnej charity prispeje ešte viac ľudí, ako to bolo v úvodnom ročníku.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL