Novinky

Zbierka NADÁCIE AGEL ukážkou pomoci a spolupatričnosti

NADÁCIA AGEL už po tretíkrát organizuje v Nemocnici Dr.Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člena skupiny AGEL, charitatívnu vianočnú zbierku šatstva a hračiek pre ľudí, ktorí sa ocitli v ťažkej sociálnej situácii. Zbierka trvá celý november a okrem zamestnancov nemocnice sa do nej môžu zapojiť aj obyvatelia Kežmarku a okolia. Už prvé dni zbierky ukázali veľkú spolupatričnosť a ochotu pomôcť dospelým aj deťom, o čom svedčia plné vrecia vyzbieraných vecí. Tie poputujú do Centra sociálnych služieb a Domu sociálnych služieb Ľubica.

Každoročne narastá počet darcov, ktorí venujú nepotrebné či nevyužívané veci. Tie sa  potom vydávajú jednotlivým charitatívnym organizáciám priamo v regióne. V minulom roku sústredili kežmarskí zdravotníci počas prvých dní charitatívnej vianočnej zbierky viac ako 100 kilogramov šatstva, hračiek, domácich a športových potrieb, tento rok je to za prvé dva týždne zbierky už dvojnásobok. Vianočnou zbierkou nemocnica oslovuje hlavne svojich zdravotníckych pracovníkov, pomôcť však dokáže i široká verejnosť, ktorá môže veci nosiť do konca novembra po predchádzajúcom dohovore do kežmarskej nemocnice na oddelenie dlhodobo chorých na Hviezdoslavovej ulici 27.

Zimné oblečenie, obuv, posteľná bielizeň, uteráky a iné vyzbierané veci kežmarskou nemocnicou poputujú obyvateľom do Centra sociálnych služieb a Domu sociálnych služieb Ľubica.  V tomto roku je koordinátorkou zbierky Mária Danielčáková, ktorá poskytne záujemcom bližšie informácie prostredníctvom emailu maria.danielcakova@gmail.com alebo na telefónom čísle 0908 835 592.

,,Vianočná zbierka šatstva ako charitatívna iniciatíva s participáciou zdravotníckych pracovníkov je  príkladom spoločenskej zodpovednosti. Táto humanitárna aktivita podporuje komunitný zmysel pomáhať ľuďom, ktorí potrebujú pomoc už pri riešení základných potrieb, ako sa dá povedať o zabezpečení teplého oblečenia počas zimného obdobia. Každoročne sa do zbierky šatstva zapája viac dobrovoľníkov, viac a citlivejšie ľudia vnímajú sociálnu odkázanosť, ktorá ich obklopuje v regióne, kde sami žijú. Taktiež je na mieste vyjadriť aj úprimnú vďaku za verejný záujem a podporu, ktorú v okolí Kežmarku prejavujú miestni obyvatelia vo vzťahu k NADÁCII AGEL," uviedla Ing. Ivana Janzová, správkyňa NADÁCIE AGEL na Slovensku. 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL