Novinky

Tadeáš, Vilko a Riško na štartovej čiare Healthy run Košice

Bežci z Košíc a okolia mali možnosť urobiť niečo nielen pre svoje zdravie, ale aj pre deti, ktoré potrebujú pomoc. Účasťou na nesúťažnom charitatívnom behu Healthy run Košice a zaplatením štartovného totiž prispeli trom hendikepovaným deťom, konkrétne Tadeášovi Wagnerovi, Richardovi a Viliamovi Holendovcom. Tento ročník rodinného charitatívneho behu odštartoval v sobotu 5. októbra o 10:00 hod. v areáli Nad Jazerom v Košiciach.

Hlavným cieľom podujatia bolo získanie finančných prostriedkov na pomoc deťom, ktorých problémy súvisia s ich zdravotným stavom, ale možnosť ich riešenia vlastnými silami je obmedzená. Charitatívny beh organizovala spoločnosť  Active life, pomôcť však mohol každý, stačilo sa zaregistrovať na webe a prísť v bežeckých topánkach na štart. Trať mala 10 km, ale nakoľko išlo o nesúťažný beh s dobročinnou myšlienkou, tak sa trať dala aj skrátiť. Podstatné bolo, aby sa každý hýbal s úsmevom. Beh mal,  okrem deklarovaného charitatívneho rozmeru, symbolicky prepojiť mestá naprieč celým Slovenskom, konkrétne Bratislavu, Banskú Bystricu a Košice a podporiť tých, ktorí to potrebujú. V neposlednom rade vyzýval verejnosť urobiť niečo pre seba a svoje zdravie.

Počas prvej októbrovej soboty nechýbali ani sprievodné aktivity a občerstvenie, čím organizátori chceli  vytvoriť atmosféru príjemného sobotňajšieho dopoludnia stráveného v parku, umocneného vedomím, že každý zabehnutý krok je symbolom pomoci. Všetky finančné prostriedky získané zo štartovného využije NADÁCIA AGEL na podporu troch hendikepovaných detí, ktoré eviduje a sleduje pri ich činnostiach.

,,Cieľom našich aktivít bolo získať čo najviac finančných prostriedkov ako príspevok pre Tadeáša, Viliama a Richarda. Títo chlapci, malí športovci, spoločne s rodičmi sú pre nás vzorom, ako je možné čeliť osudu a nevzdávať sa. Práve šport, pohyb a viera sú ich každodennými sprievodcami, a to je aj dôvod prečo sme sa ich rozhodli spolu s partnermi podporiť. Vítame myšlienku, že štartovné z troch nesúťažných behov naprieč Slovenskom bude venované práve týmto deťom. Veľká vďaka patrí aj každému, kto sa rozhodol postaviť na štart a tým prispel na dobročinné účely,“ uviedla Ing. Ivana Janzová, správkyňa NADÁCIE AGEL na Slovenku.

NADÁCIA AGEL je nezisková organizácia, ktorá pôsobí v Českej a Slovenskej republike už od roku 2011. Je súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

 

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL