Novinky

NADÁCIA AGEL na Dni otvorených dverí Rádia Regina Západ

V sobotu 7. septembra otvorilo svoje brány verejnosti Rádio Regina Západ. Súčasťou bohatého programu bola Rozhlasová kvapka krvi, ktorú zabezpečila Nemocnica Komárno so svojím odberovým tímom. NADÁCIA AGEL spolu s ligovými hráčmi AS Trenčín podporila túto zmysluplnú akciu, pretože si všetci uvedomujeme dôležitosť tejto vzácnej tekutiny a nikdy nevieme, kedy môžeme zachrániť ľudský život.

,,Hovorí sa, že kto daruje krv, zachráni život. V skutočnosti však zachráni hneď tri životy, pretože krv sa po jej odbere rozdelí na tri frakcie, ktoré sa pacientom aplikujú separátne. Darca tak svojím jedným rozhodnutím dokáže pomôcť až trom onkologickým, chronickým alebo akútnym pacientom," vysvetľuje MUDr. Enikö Radi, primárka oddelenie hematológie a transfuziológie v Nemocnici Komárno.

Trenčianski futbalisti, ktorí rozhodli darovať to najcennejšie, a to krv. Prišli v pomerne silnej zostave a pod pyramídou strávili celé predpoludnie. Brankár Igor Šemrinec a prvoligoví futbalisti Lukáš Skovajsa, Adam Laczko, Ryan Koolwijk, Ante Roguljić, Milan Corryn, John Neeskens a Hamza Čataković účasťou na mobilnom odbere pomôžu aj s ostatnými darcami  62 pacientom,  ktorým dokážu zachrániť  životy, respektíve zlepšiť kvalitu zdravia. 

Klub AS Trenčín vníma svoje postavenie nielen vo futbalovej komunite a pri výchove mladých športovcov, ale cíti aj sociálnu zodpovednosť nielen v našom regióne. Preto už niekoľko rokov tvoríme vlastný program pre všetky sociálne skupiny. Jeho súčasťou je nielen podpora podobných projektov, kam sa radí aj Rozhlasová kvapka krvi, ale aj výchova našich hráčov k hodnotám,“ doplnila manažérka akcií AS Trenčín Petra Drábová.

Deň otvorených dverí Rádia Regina Západ sa organizoval pri príležitosti 90. výročia vzniku regionálneho vysielania na západnom Slovensku. Návštevníci mohli stretnúť moderátorov a redaktorov, sledovať živé vysielanie, či vyskúšať si prácu za mikrofónom v improvizovanej moderátorskej škole. Pripravené boli tiež tvorivé dielne, škola základov ľudového tanca i verejná nahrávka silvestrovskej Humoriády. Atmosféru počas celého dňa doladili koncerty Taste of Brass a Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR a Cigánski diabli.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL