Rehabilitácie pomáhajú Janke zlepšovať pohyb a motoriku

Čoraz častejšie vidieť poruchy pohybového aparátu u detí školského a často aj predškolského veku. Fyzioterapia detí s hendikepom sa zameriava vytvorenie správnych pohybových návykov, dôležité je sa venovať aj fyzioterapii detí s nesprávnym držaním tela, plochými nohami, deformitami hrudníka, stavmi po úrazoch a operáciách.

Takýto prípad je i malá Janka, ktorá musí pravidelne rehabilitovať, aby jej pohybový aparát spevnel a mohla robiť ďalšie pokroky. Nakoľko liečba je finančne náročná, NADÁCIA AGEL pomohla jej rodine s financovaním pobytu. Celý priebeh jej rehabilitácie prebieha v úzkej spolupráci zdravotníckych pracovníkov a rodičov. Cvičenie bolo intenzívne a pomohlo, Janka spevnela a rozsah pohybu rúk aj nôh je väčší.

Dievčatko Janka Foltánová, využila nadačný príspevok na liečbu v Adeli Medical centre v Piešťanoch v období od 10.6 do 22.6 2019.

Sústavná rehabilitačná liečba je pre Janku veľmi dôležitá a vidieť po nej určité pokroky. Aby pozitívne výsledky zotrvali je dôležité pokračovať v začatom procese. Cvičenia, ktoré si Janka osvojila pri intenzívnom pobyte je dôležité aplikovať do domáceho prostredia pokiaľ ich ľahko pamätá. Jednou z foriem cvičení môžu byť aj samoobslužná činnosť, alebo detská hra. Najdôležitejšie je nájsť vhodný spôsob ako dieťa motivovať a urobiť tak z povinnosti zábavu.