Novinky

NADÁCIA AGEL sa stala partnerom nesúťažného behu na nábreží Dunaja v Bratislave

Charitatívny beh sa konal 22. júna v popoludňajších hodinách priamo na nábreží Dunaja v blízkosti najväčšieho nákupného centra v Bratislave. Zúčastnilo sa ho 118 bežcov, vďaka ktorým sa nám podarilo vyzbierať celkovo 558 eur. Bezplatné diagnostické merania zastrešili počas celej akcie zdravotníci z AGEL Clinic. S prevenciou a zdravotníckou osvetou sa verejnosť zoznámila počas niekoľkohodinového sprievodného programu.

NADÁCIA AGEL  sa už niekoľko rokov venuje projektom majúcim za cieľ podporovať mladé a nádejné talenty z celého Slovenska. Zameriava sa na deti, ktoré môžu byť v budúcnosti, napriek zdravotným hendikepom, plnohodnotne začlenené do spoločnosti. Napriek tomu, že na Slovensku máme množstvo talentovaných detí, často ich predsavzatia a sny stroskotajú pre nedostatok finančných prostriedkov.

Práve tento problém sa snaží aspoň čiastočne vyriešiť podpora nadačnými príspevkami, ktoré sa získavajú na športových podujatiach naprieč celou krajinou. Celý výťažok z nesúťažného, charitatívneho behu bude rozdelený dvom rodinám. Rovnakú polovicu z výťažku dostane rodina Tadeáša Wagnera, ako aj rodina Richarda a Viliama Holendových.

Tadeáš Wagner je štrnásťročný chlapec s nevyliečiteľnou chorobou, zákernou svalovou dystrofiou. Jeho ochorenie zmenilo život celej rodiny. Tadeáš neustále cvičí, rehabilituje, chodí do kúpeľov, rodina sa mu snaží hľadať rôzne prostriedky, pomôcky, ktorými mu dokáže pomáhať a skvalitňovať život. Je vzorom pre ľudí, ako žiť život s láskou, radosťou a spokojnosťou, hoci mu chýba to najdôležitejšie, a to zdravie.

Richard a Viliam sú dvaja bratia, ktorých nezastavila ani zriedkavá choroba, aj keď prišli o 95 percent zraku v priebehu niekoľkých mesiacov. Sú úplne odlišní, ale spája ich práve ochorenie, chuť bojovať               a záľuba v športe. Nie je to jednoduché, no sú im vlastné vytrvalosť a odhodlanie. Dvanásťročný Viliam strieľa z kladkového luku ako jediný nevidiaci na Slovensku. Jedenásťročný Richard behá a bol zaradený do Junior Ski teamu paralyžiarov. Ich veľkým snom je reprezentovať Slovensko na paralympiáde.

Je to úžasné poslanie, pomáhať nadaným hendikepovaným deťom. Títo malý športovci dosahujú skvelé výsledky, ale pre rodičov nie je možné finančne zabezpečovať všetky zvýšené potreby. Preto sme tu my a verím, že vieme vytvoriť priestor, aby sme ich vedeli ďalej posunúť k novým métam,“ povedala predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková.

,,Veríme, že poskytnutím príspevkov sme učinili jeden z krokov, ktoré sa prejavia na sebavedomejšom živote zdravotne znevýhodnených detí. Myslíme si, že určite majú potenciál priniesť pre slovenský šport ďalšie výrazné nádeje, či neskôr v nich vidieť úspešných paralympionikov,“ doplnila Mgr. Iveta Chreneková.

NADÁCIA AGEL pomáha zdravotne znevýhodneným ľuďom a vytvára im podmienky pre ich prípravu, s cieľom rozvíjať ich talent a eliminovať sociálne rozdiely. Individuálne žiadosti o finančnú podporu môžu prostredníctvo formulára zasielať rodičia, školy, kluby, organizácie alebo ďalšie subjekty verejného života.

 

 

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL