Druhý ročník športových hier pre hendikepované deti v znamení dobrej nálady

Vo Valčianskej doline sa v sobotu 25. mája uskutočnil druhý ročník športových hier zameraných na hendikepované deti. Cieľom športového dňa bolo ponúknuť príležitosť zábavne stráviť čas a nadviazať nové vzťahy a kamarátstva. Detských športovcov mal primäť k tomu, že sa sami budú chcieť zdokonaľovať po stránke fyziologickej, motorickej, koordinačnej a emocionálnej.

Počas sobotňajšieho dňa boli pre účastníkov pripravené jazdy na handbiku, streľba na terč, prekážková dráha, floorball, minifutbal a člnkovanie. Súčasť sprievodného programu tvorili taktiež ukážky canisterapie, vozenie na koníkoch a štvorkolkách, nácvik prvej pomoci, sokoliarska show.

NADÁCIA AGEL dlhodobo podporuje všetky aktivity vedúce k zdravému životnému štýlu a pomáha predovšetkým zdravotne znevýhodneným deťom. K jej základným aktivitám patrí adresná intervencia, humanitná pomoc a zameranie sa na  pohybové aktivity pre deti.

,,Považujeme za dôležité podchytiť malých športovcov už v útlom veku a položiť tak základy pre ich rozvoj nadviazanie nových vzťahov. Sme radi, že túto možnosť dostávajú i deti z detských domovov, a to rôzneho veku. Športové aktivity sú základom pre budovanie pohybových zručností, rozvíjajú vytrvalosť a zodpovedný prístup. Snažíme sa, aby sme dokázali aj takýmto spôsobom pomôcť k rozvoju jednotlivých zručností a schopností deti učiť sa tímovej spolupráce, trpezlivosti a empatii,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL.

Podujatie je u detí obľúbené, počas súťaží a vo voľnom čase nadväzujú priateľstvá, v mnohých chvíľach sa ukáže húževnatosť a chuť zdolávať prekážky. Dôležitejšia ako výhra však bola samotná účasť detí, pretože práve ich príprava a odhodlanie hovoria  o cieľavedomosti a súťaživosti ,“ dodala Ing. Ivana Janzová, správkyňa NADÁCIE AGEL.

Podujatia sa zúčastnilo takmer sto detských návštevníkov, a to z rôznych kútov Slovenska.