Novinky

Levická nemocnica venuje charitatívnu zbierku šatstva ľuďom bez domova

Nemocnica Levice, člen skupiny AGEL, sa po druhýkrát zapojila do charitatívnej vianočnej zbierky šatstva. Za prvý týždeň stihli zdravotníci vyzbierať viac ako 100 kilogramov šatstva a hračky pre rodiny v núdzi. Materiálnu pomoc si počas adventného obdobia prevezme charitatívna organizácia Miesto v Dome z Levíc, ktorá zastrešuje aktivity pre miestnych ľudí bez domova a rodinného zázemia

Projekt NADÁCIE AGEL sa aj v tomto roku uchádza o širokú verejnú podporu, možnosti darovania v druhom ročníku sa značne rozšírili o priestory a služby pri preberaní, nemocnica priamo vyhradila miestnosť, kde má prístup každý darca. 

„Sme vďační za oblečenie pre všetky vekové kategórie. Šatstvo, ktoré zbierame by malo byť hygienicky nezávadné a nepoškodené. Darovanými vecami, ktoré sa už možno nepoužijú, môžete pomôcť ľuďom v núdzi. Aj minimálna pomoc je pomoc a vážime si  každú prejavenú súdržnosť a empatiu,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL.

 

 

Vianočná zbierka šatstva je prioritne určená pre zdravotníckych pracovníkov, verejnosť však  môže po predchádzajúcom dohovovre nosiť veci do priestorov levickej nemocnice až  do konca novembra. 

Zbierky zachovalého šatstva, obuvi či detských hračiek organizuje NADÁCIA AGEL po tretíkrát, každoročne pribúda počet darcov, ktorí venujú nepotrebné či nevyužívané veci v nemocniciach, kde ich potom vydávajú jednotlivým charitatívnym organizáciám priamo v regiónoch.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL