V deviatich nemocniciach na Slovensku začala vianočná zbierka šatstva

Deväť nemocníc na Slovenku prispeje do vianočnej zbierky šatstva, ktorá začala 1. novembra a skončí sa 30. novembra. Projekt NADÁCIE AGEL aj v tomto roku podporia stovky zamestnancov a ich materiálna pomoc v najbližších týždňoch poputuje do rúk pracovníkov komunitných centier, dobročinných organizácií a humanitných spolkov.

Veci z nadačnej zbierky dostanú prioritne sociálne znevýhodnené skupiny obyvateľstva, ako aj obyvatelia ohrození rizikom sociálneho vylúčenia. V minulom roku vyzbierali zdravotníci tisícky kilogramov šatstva, obuvi, posteľnej bielizne a hračiek.

,,Charitatívna zbierka poputuje predovšetkým sociálne slabším rodinám a občanom po celom Slovensku. Tých ľudí, ktorým teplé a čisté oblečenie pomôže, je mnoho. Tak hovoria naše skúsenosti z uplynulých rokov. Najčastejšie našu pomoc pred vianočnými sviatkami vyhľadávajú ľudia bez domova a viacdetné rodiny,” uviedla predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL Iveta Chreneková,

Do charitatívnej zbierky sa zapájajú zamestnanci Nemocnice Krompachy, Nemocnice Zlaté Moravce, Nemocnice Levice, Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča, AGEL Clinic, Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, Nemocnice Komárno, Nemocnice Košice-Šaca a Nemocnice Zvolen. Jednotlivé zdravotnícke zariadenia taktiež zabezpečia aj prijatie príspevkov od dobrovoľníkov. V najbližších týždňoch tak budú zbierať čisté, nepoškodené odevy pre deti aj dospelých, obuv, hračky, školské a športové potreby a vybavenie do domácnosti.

Nadácia v spolupráci s charitatívnymi organizáciami pomáha hlavne sociálne slabým rodinám v jednotlivých regiónoch po celom Slovensku. Výrazne sa angažuje aj v oblasti sociálnej práce s deťmi a adresnej pomoci zdravotne znevýhodneným občanom.