Novinky

Dominika vie, že želať niekomu zdravie nie je len fráza, ale je to to najdôležitejšie, čo človek v živote má

Dominika Králiková, štrnásťročné dievčatko z okresu Bánovce nad Bebravou, trpí recidivujúcimi bronchopneumóniami a pridruženými diagnózami. Nadačný príspevok jej rodičom uľahčil zabezpečenie rehabilitačného pobytu a masážneho kresla.

Ale aj napriek všetkej láske, ktorú jej obaja rodičia dávajú, jej nedokážu dostatočne pokryť rôzne formy liečby a rehabilitácie, čím by jej pomohli zlepšiť zdravotný stav a psychomotorický vývoj, ktorý by sa približoval k jej biologickému veku.

,,Pomáhame materiálne a finančne rodinám, kde je dieťatko ťažký pacient, alebo inak ťažko choré. Pravidelne ich navštevujeme a organizujeme stretnutia mimo nemocničného prostredia. Tešíme sa, že Dominiku sme videli už po druhýkrát usmiatu priamo u nej doma,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL.

Rodina robí všetko čo sa dá, aby sa Dominikin zdravotný stav stabilizoval a nemal negatívny progres. Nešťastím jej diagnózy je nestálosť, neistý vývoj a ťažko odhadované prognózy. Dnes je jej lepšie, zajtra môže byť úplne inak. V každodennom živote jej pomáha vrodená sila a odhodlanie žiť naplno s úsmevom na tvári.

Kontakt pre médiá

Mgr. Eva Peterová, hovorkyňa AGEL SK

Mgr. Eva Peterová
hovorkyňa AGEL SK
hovorca@agel.sk

Kontakt neslúži na objednávanie pacientov na vyšetrenie, očkovanie, testovanie a zasielanie výsledkov vyšetrení.

Kontakty na všetky spoločnosti a zdravotnícke zariadenia Skupiny AGEL nájdete v zozname spločností Skupiny AGEL